Kasa paloja pähkäiltäväksi

TONGA Blocks koostuu  26 erilaisesta puupalasta. Pelin on vuosien saatossa miettinyt ja siis suunnitellut Pasi Hänninen

Meidän perheyritys A. Vesalainen Oy törmäsi Pasiin ja TONGA Blocksiin sattumalta, kun juttelimme silloin vielä LADECissa työskennelleen Isko Lappalaisen kanssa. Sama mies oli aikanaan esitellyt meille artesaanipuuseppä/muotoilija Petteri Häkkisenkin, joka on suunnitellut SULO-tuolin.

No voisihan sitä kysyä miten tuon valmistus onnistuu.

– Jaakko Vesalainen

Asiat jäävät monesti pöytälaatikkoihin, koska niiden vieminen eteenpäin ei ole niin yksinkertaista, nopeaa tai vaivatonta kuin toivoisi. TONGA Blocks -pelikin oli pöytälaatikossa ja sen tuotantoon saattaamista oli Pasi yrittänyt jo aiemmin.

Pasin muistiinpanoja siitä miltä TONGA Blocks voisi näyttää.

Tekevälle sattuu kaikkea – hyvääkin

Nyt pyörii paljon yrittäjyyteen liittyviä radio- ja tv-mainoksia. Ne ovat kieltämättä varsin osuvia ja monet asiat tuntuvat varsin osuvilta.

Milloin ja mihin kannattaa lähteä mukaan? Kuinka varma voi olla asioista tai edes pitää olla? Meidänkin perheyrityksellä on kaukaa aikojen sedimenteistä kokemusta siitä miten kokonainen tehdaskaupunki voi huuhtoutua tulvan mukana.

Jos vain 100 prosenttisen varmoihin juttuihin lähtisi mukaan – mihinkään ei voisi lähteä mukaan. Eikä pikavoittoja oikein ole. Se on kuten Komisario Palmun erehdys -elokuvassa kirjailija K. V. Laihonen sanoo: ”Se on kuin linna Espanjassa – paikka jota ei ole”.

Sitä paitsi kuten sensei Hakuli taidossa sanoo: ”Kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueilla”, koska siellä mitä ei jo tunne oppii tuntemaan jotain uutta.

Kun ei ole isompaa porukkaa ja tehdään paljon asioita ja erilaiset asiat vievät x määrää aikaa, sitä tietenkin saattaa täysin tahtomattaan tuottaa vaikka keräilyharvinaisuuksia. Asioitahan voi tarkastella niin monella tapaa ja sitten – mennä eteenpäin.

Muistakaa aina, että oikoluku on tosi jees. Kukaan ei näe omia kirjoitusvihreitään.

Sit mennään!

Jutut edistyy ja kehitystä tapahtuu. Asioita viedään eteenpäin, muutetaan tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Tarkoitus on kuitenkin kehittyä, TONGA Blocks -pelinäkin.

Ensimmäinen kunnon erä saapuu lokakuun aikana meille Lahden varastoon. Sitä ennen osallistutaan varmaankin kauppakeskus REDissä Suomenlautapeliseuran Lautapelaamaan 2019 -tapahtumaan 28.–29.9.

Nähdään siellä lauantaina ja sunnuntaina!
Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *