Historia

Pasi Hänninen (s. 1977) lahtelainen pelisuunnittelija ja kolmen pojan isä. on suunnitellut TONGA Blocks -pelin.

"Olen aina ollut kiinnostunut kaikenlaisista peleistä. Lapsena olen pelannut niin lautapelejä, tietokonepelejä kuin roolipelejäkin. Suosikkipelejäni ovat olleet mm. huojuva torni, Blokus, Qin ja 7 Wonders."

Pasi suunnittelee pelejä nyt viidettä vuotta. Tästä suurin osa on kulunut juurikin TONGA Blocksin parissa ja se on Pasin ensimmäinen julkaistava peli. Lisäksi pitkällä kehityksessä ovat myös pari muuta peliä ja TONGA Blocksin lisäosa.

Pelisuunnittelijana Pasi haluaa suunnitella pelejä, jotka soveltuvat kaikille ikään ja pelaajamäärään katsomatta.

"Mielestäni hyvä peli on jokaisella pelikerralla erilainen, jotta uudelleenpelattavuus säilyisi kerta toisensa jälkeen."

TONGA Blocksiin idea lähti liikkeelle ajatuksesta mitä saisikaan aikaan jos muutamien suosikkipelien palat olisivatkin kolmiulotteisia.

Niinpä Pasi alkoi suunnitella paperille erilaisia kolmiulotteisia paloja. Suunnitelluissa erissä neliölistasta sahaamalla, hiomalla ja liimaamalla paloja valmiiksi.

Pasi kokee pelin soveltuvan hyvin kotiin perheen ja ystävien, päiväkotien siinä kuin vanhainkotien ajanvietteeksi ja kaikkeen tekemiseen siltä väliltä.

"Toivon, että peli toimii kehittävänä leluna ja pelinä nuorille lapsille sekä loogista päättelykykyä ylläpitävänä harjoitteluna vanhemmille pelaajille."

TONGA Blocks -peli on vahvasti Lahdesta – perheyritystä kiehtoo oman kaupungin tuotteet.

TONGA Blocksin valmistaja on lahtelainen perheyritys A. Vesalainen Oy, joka on erikoistunut toimistokalusteisiin, mutta rönsyilee lahtelaisten suunnittelijoiden kanssa TONGA Blocksin lisäksi SULO-tuolin ja muutamaan muun kodinkalusteen valmistukseen. Koko perheen tuotteisiin.

26 erilaista palaa takaa sen, että avaruudellista hahmotuskykyä joutuu ja pääsee käyttämään.